flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тиск на суд

30 березня 2018, 17:16

30 березня 2018 року о 13-00 відбувався розгляд матеріалів справи про притягнення до адміністративної відповідальності гр. Петуніна Р.Б. за вчинення адміністративного правопорушення - прояв неповаги до суду, передбаченого ч.1 ст.185-3 КУпАП.  

Під час розгляду справи були присутні вільні слухачі які влаштували конфліктну ситуацію та порушили порядок в суді. Працівники суду були вимушені викликати поліцію для припинення незаконних дій вказаних осіб. За неможливістю проводити судове засідання суддя була вимушена оголосити перерву в розгляді вищезазначеної справи.

Відповідно до статті 126 Конституції України вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється і тягне за собою відповідальність передбачену чинним законодавством.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області  звертає увагу представників громадянського суспільства на неприпустимість подібних дій у судах та усвідомлення подальшої відповідальності за вчинення протиправних дій щодо роботи судів та інших державних установ.

 

За повідомленням прес-служби суду