flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тиск на суд

19 вересня 2018, 13:33

19 вересня 2018 року у приміщенні  Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області було призначено розгляд кримінального провадження відносно Петуніна Руслана Борисовича обвинуваченого у вчинені кримінального  правопорушення, передбаченого  ч.2  ст.186 (грабіж) та ч.3 ст . 15 (замах на злочин) КК України.

Під час розгляду справи були присутні вільні слухачі, які влаштували конфліктну ситуацію та порушили порядок в суді, викрикували образи  та погрози на адресу головуючого судді та прокурорів. Незважаючи на неодноразові попередження про недопустимість порушення порядку у залі судового засідання, вільні слухачі відмовлялися виконувати розпорядження головуючого судді щодо припинення протиправної, неналежної  поведінки у судовому засіданні та продовжували вести себе зухвало, брутально лаялись. Окрім того, захисник обвинуваченого без зазначення причин, самовільно залишив зал судових засідань. За неможливістю проводити судове засідання суддя був вимушений відкласти попередній розгляд вищезазначеної справи та винести ухвалу щодо звернення до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області з клопотанням про притягнення адвоката, до дисциплінарної відповідальності з підстав порушення Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність", Правил адвокатської етики.

З огляду на вищевикладене, працівники суду були вимушені викликати поліцію для припинення незаконних дій вказаних осіб. Чим було зірвано ряд судових засідань.

Відповідно до статті 126 Конституції України вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється і тягне за собою відповідальність передбачену чинним законодавством.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області  звертає увагу представників громадянського суспільства та вільних слухачів на неприпустимість подібних дій у судах та усвідомлення подальшої відповідальності за вчинення протиправних дій щодо роботи судів та інших державних установ.