flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Дзержинському районному суді м. Кривого Рогу відбувся день відкритих дверей

25 травня 2018, 11:39

         З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти студентів, набуття ними необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя у Дзержинському районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області запроваджено проведення «Днів відкритих дверей».

         Так, 22 травня 2018 року в Дзержинському районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області вже вкотре було проведено День відкритих дверей, і це вже стало гарною традицією.

          Про проведення даного заходу судом проінформовано громадськість шляхом поміщення відповідного оголошення на офіційній веб-сторінці Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу  Дніпропетровської області.

  Відвідувачами суду зазначеного заходу стали студенти першого та другого курсу Криворізького юридичного коледжу НУ "Одеської юридичної академії", а також студенти другого та третього курсу юридичного факультету Донецького юридичного інституту МВС України.

         Захід проводився за участю судді-спікера Дзержинського районного суду Сільченко Вадима Євгенійовича, керівника апарату Малиновської Наталі Василівни та прес-секретаря суду Пілюгіної Тетяни Вікторівни.

 

        Гостинно зустріла студентів керівник апарату Дзержинського районного суду Малиновська Наталя Василівна та розпочала екскурсію з розповіді про історію суду, структуру, режим роботи. Під час екскурсії відвідувачі були ознайомлені з роботою суду, його підрозділів, відвідали канцелярію, архів, зали судових засідань, здійснили огляд інформаційних стендів, що сприяють роботі суду і громадян.

 

         Варто відзначити, що яскраве враження студенти отримали від лекції судді - спікера Дзержинського районного суду Сільченко Вадима Євгеновича, який розповів студентам цікаву історію створення Дзержинського районного суду від часу заснування до сьогодення. Також повістував про традиційні символи судочинства, зокрема про богиню правосуддя – Феміду та її атрибути. Дуже цікаво студентам доповідав про роботу апарату суду,  їх задачі та обов’язки, кваліфікаційні вимоги та заробітну плату працівників апарату суду.

         Наприкінці зустрічі працівники Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області побажали усім присутнім студентам успіхів у підкоренні нових висот у вивченні права.